Nedvision Publishing

Unearthing the Past, Shaping the Future

 

Onze auteurs

Nedvision Publishing publiceert werken van een grote verscheidenheid aan auteurs. De auteurs zijn vaak specialisten op hun vakgebied, zoals (militaire) geschiedenis, bedrijfskunde of marketing. Ook publiceert Nedvision Publishing eigen onderzoeken en autobiografieën.

Nedvision Publishing richt zich op non-fictie en op de genres geschiedenis en zakelijk/bedrijfskunde.

 

Christer Bergström

Christer Bergström

Zweden

Christer Bergström (1958) heeft de reputatie één van de experts op het gebied van de Tweede Wereldoorlog te zijn. Hij heeft 31 boeken geschreven over het onderwerp, allemaal in het Engels. Door uitgebreid onderzoek heeft hij voor nieuwe inzichten gezorgd over vele gebeurtenissen, waaronder het Ardennen-offensief, de Slag om Engeland, Market Garden en Oostfront. In 2021 verschenen de twee delen van ‘Arnhem 1944 – een historische slag herzien’ bij Nedvision Publishing.

Christof Dahl

Christof Dahl

Duitsland

Christof Dahl werkt sinds 2003 als freelance consultant en trainer voor kwaliteitsmanagement. Hij ondersteunt bedrijven bij de introductie van ISO9001, bij interne audits, leveranciersaudits en bij Kaizen onderwerpen. Daarnaast leidt hij in samenwerking met grote academies kwaliteitsfunctionarissen en kwaliteitsauditors op en werkt hij samen met bekende certificeringsbedrijven. U kunt hem ook boeken voor uw eigen kwaliteitsseminars.

Hij is docent aan de Fachhochschule Südwestfalen voor de vakken ‘Allgemeine Betriebswirtschaft’ en ‘Qualitätsmanagement’ en als docent voor ‘Quality Management’ verbonden aan een MBA-programma van de International Business School Tuttlingen (Hochschule Furtwangen| Furtwangen University).

Hans Onderwater MBE

Hans Onderwater MBE

Nederland

Hans Onderwater MBE (1946) is historicus, onderzoeker en auteur. Hij was 40 jaar werkzaam in het onderwijs en diende 25 jaar in het Korps Nationale Reserve. Hans is historicus van No.II (Army Co-operation) Squadron RAF. Tussen 1980 en 2015 was hij als bestuurslid betrokken bij de herdenking van de operaties Manna en Chowhound, de geallieerde voedseldroppings van april en mei 1945. Hans was bestuurslid van diverse musea en was voorzitter van de Documentatiegroep ‘40-’45. Tijdens zijn onderzoeken heeft Hans verschillende vermiste Britse vliegers kunnen identificeren, die tijdens de oorlog onbekend begraven waren. Hij werd voor zijn vele werk ten dienste van de Royal Air Force door de Britse koningin onderscheiden met een MBE en door Koningin Beatrix tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Zijn woonplaats Barendrecht onderscheidde hem om zijn verdiensten met de Waarderingsspeld.
Sinds 1974 schreef Hans meer dan 28 boeken over de Tweede Wereldoorlog. In 2021 verscheen ‘Journey to the Horizon’, een documentair boek over de laatste vijf vliegers, die gedurende de nacht voor D-Day naar Spanje wisten te ontkomen. Een deel van dat boek schreef hij met Brian Lissette, neef van de gesneuvelde Nieuw Zeelandse pilot Warrant Officer Leslie Lissette
In 2022 staan enkele boeken van hem gepland, waaronder ‘A Winged Gunner’: de biografie van Air Commodore Andrew Geddes, die een belangrijke rol speelde bij de voorbereiding van de geheime Black Lysander missies naar bezet Frankrijk en die van 1943 tot 1946 als planner tot de staf van de 2e Tactische Luchtmacht behoorde. In Nederland staat Geddes bekend als de voorbereider, onderhandelaar en regisseur van de voedseldroppings. Daarom is in Rotterdam een weg naar hem genoemd.

 

 

Brian Lissette

Brian Lissette

Nieuw-Zeeland

Brian Lissette (1941) is een veteraan van the New Zealand Police, Hij was ruim 30 jaar als politieman werkzaam. Hij deed 20 jaar onderzoek naar de geschiedenis van zijn oom Warrant Officer Leslie Lissette RNZAF. Hij wist de nabestaanden van de bemanningen van Lancasters ND530 en ND556 op te sporen in Australië, Canada, Engeland en Nieuw-Zeeland. In 2015 bracht hij een bezoek aan het graf van zijn oom Chaintreaux, Frankrijk. In 2017 kwam hij in contact met Hans Onderwater. Samen besloten ze om te werken aan een vernieuwe Engelstalige versie van Hans’boek over de mannen die sneuvelden, vluchtten of krijgsgevangen werden genomen. Hans en zijn vrouw vlogen naar Nieuw Zeeland om Brian te ontmoeten en met hem samen te werken. Het Engelstalige boek ‘Journey to the Horizon’ verscheen in 2021.

 

 

 

Yehudith Heymans-Gudema

Yehudith Heymans-Gudema

Israël

 

Yehudith Heymans-Gudema is geboren in Amsterdam. Zij overleefde de Holocaust. Haar ouders Jacob en Rebekka Gudema–van Amerongen en ook haar broertje Benjamin Louis arriveerden op 6 maart 1943 in doorgangskamp Westerbork. Op 10 maart 1943 werden zij gedeporteerd naar vernietigingskamp Sobibor in Polen. Op 13 maart 1943, direct na aankomst leefden zij hun laatste dag op aarde en werden vermoord in één van de gaskamers van Sobibor.
Yehudith groeide op als weeskind.

Ze besloot haar geschiedenis te onderzoeken. Dit zou niet alleen haar dagelijkse wereld ondersteboven gooien, maar ook een begin worden van een lange zoektocht in het verleden en uiteindelijk het vinden van nog in leven zijnde familie. Een antwoord vinden op vele vragen.
Zo ontstond een autobiografie (en een nog steeds niet afgesloten) spannend dagboek genaamd ‘Zoeken naar Weten’ dat in 2021 bij Nedvision Publishing uitkwam.

 

 

 

Peter Lion

Peter Lion

USA

Peter Lion won 7 keer een Emmy Award. Hij is producer, regisseur en auteur.

Hij is geboren en getogen in Connecticut waar hij woont met zijn vrouw en hun vier reddingshonden.

Zijn boeken krijgen goede recensies en worden internationaal veel gelezen.

In 2021 verscheen zijn boek over de Amerikaanse Sinterklaas bij Nedvision Publishing. In het najaar van 2022 kwam hiervan de Nederlandse vertaling uit. Ook schreef hij een ander boek over de Tweede Wereldoorlog. Deze wordt medio 2024 verwacht.

Onze titels: