Marketing-strategie: de 4 C’s van Marketing

Marketing-strategie: de 4 C’s van Marketing

De 4 Cs van Marketing zijn een belangrijk concept voor bedrijven om te begrijpen en toe te passen in hun marketingplannen. 4 C’s zijn klantbehoeften en -wensen, kosten voor de klant, gemak en communicatie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de eerste drie C’s.

Klantbehoeften en -wensen (Consument)

Het begrijpen van de behoeften en wensen van klanten is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Dit kan worden bereikt door middel van marktonderzoek en het verzamelen van feedback van klanten. Door te begrijpen wat klanten willen, kunnen bedrijven hun producten en diensten afstemmen op hun behoeften en hun concurrentiepositie versterken.

Een belangrijk onderdeel van het begrijpen van klantbehoeften en -wensen is het creëren van een klantprofiel. Dit profiel omvat informatie over de demografische kenmerken van de klant, hun interesses en voorkeuren, en hun koopgedrag. Door deze informatie te verzamelen, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën afstemmen op de specifieke behoeften van hun klanten.

Kosten voor de klant (Kosten)

De kosten voor de klant zijn een belangrijke factor bij het bepalen van de waardepropositie van een bedrijf. Bedrijven moeten rekening houden met de prijsgevoeligheid van hun klanten en hun prijsstrategieën hierop afstemmen. Het is belangrijk om te begrijpen wat klanten bereid zijn te betalen voor een product of dienst en hoe dit zich verhoudt tot de kosten van het bedrijf.

Een waardepropositie is de belofte van een bedrijf aan de klant over de waarde die zij kunnen bieden. Dit kan worden bereikt door middel van een combinatie van prijs, kwaliteit en service. Bedrijven moeten hun waardepropositie afstemmen op de behoeften van hun klanten en hun concurrentiepositie.

Gemak (Convenience)

Gemak is een belangrijke factor bij het bepalen van de klanttevredenheid en loyaliteit. Bedrijven moeten rekening houden met de distributiekanalen, locatie en toegankelijkheid van hun producten en diensten. Klantenservice is ook een belangrijk onderdeel van gemak, omdat klanten willen weten dat ze kunnen rekenen op ondersteuning als ze problemen hebben.

Bedrijven moeten hun distributiekanalen afstemmen op de behoeften van hun klanten. Dit kan betekenen dat ze hun producten en diensten beschikbaar maken via verschillende kanalen, zoals online, in de winkel en via mobiele apps. De locatie van het bedrijf is ook belangrijk, omdat klanten willen weten dat ze gemakkelijk toegang hebben tot de producten en diensten die ze nodig hebben.

Conclusie

De 4 C’s van Marketing zijn een belangrijk concept voor bedrijven om te begrijpen en toe te passen in hun marketingstrategieën. Het begrijpen van klantbehoeften en -wensen, kosten voor de klant en gemak zijn cruciaal voor het succes van een bedrijf. Door deze factoren af te stemmen op de behoeften van klanten, kunnen bedrijven hun concurrentiepositie versterken en hun klanttevredenheid en loyaliteit vergroten.marketingstrategie

Als je meer wilt leren over de 4 C’s van Marketing en hoe je deze kunt toepassen in jouw bedrijf, dan is het boek Marketing-strategie van Jenna Tiffany een absolute aanrader. Dit boek biedt een diepgaande kijk op marketingstrategieën en hoe je deze kunt optimaliseren voor maximale impact. Het is een waardevolle bron voor iedereen die betrokken is bij marketing, van beginners tot ervaren professionals. Je kunt het boek kopen via deze website van de uitgever Nedvision Publishing en profiteren van hun uitstekende service en snelle levering. Aarzel niet en investeer in jezelf en je bedrijf door dit boek te kopen en je marketingkennis te vergroten!

Klik hier voor meer informatie

Marketing Strategie Jenna Tiffany online marketing
Marketing-strategie: de 4 C’s van Marketing

Marketing-strategie: het beste Sales&Marketingboek nu ook in het Nederlands

 

WINNER: The BookFest Spring Book Awards 2022 – Marketing category
WINNER: Business Book Awards 2022 – Sales & Marketing category

Als je op zoek bent naar een boek dat je helpt bij het creëren van een effectieve marketingstrategie, dan is het boek van Jenna Tiffany een absolute aanrader. Met haar jarenlange ervaring als oprichter en directeur van marketingbureau Let’s Talk Strategy en als één van de 50 beste marketeers ter wereld, weet ze als geen ander hoe je een succesvolle marketingstrategie kunt ontwikkelen.

 

In haar boek Marketing-strategie biedt Jenna Tiffany een duidelijk en eenvoudig te volgen overzicht van waarom strategie belangrijk is, hoe deze moet worden gemaakt, hoe deze moet worden geïmplementeerd en – cruciaal – hoe het succes ervan kan worden gemeten. Het boek bevat een uitgebreide lijst van wereldwijde voorbeelden en casestudy’s en geeft een bespreking van de rol die strategie speelt in de langetermijnvisie van elke organisatie.

 

Marketing-strategie is zeer praktisch van opzet. De hoofdstukken zijn kort en bevatten korte taken die de lezer helpen de besproken concepten te begrijpen. Samen vormen deze taken een stapsgewijs raamwerk voor het creëren van een marketingstrategie. Het raamwerk is flexibel en kan worden toegepast in verschillende bedrijfstakken.

 

Het boek bevat ook input van vooraanstaande marketingstrategen, waaronder Mark Ritson en organisaties zoals Mailchimp, het Chartered Institute of Marketing en de Data & Marketing Association. Dit geeft het boek extra waarde en zorgt ervoor dat het up-to-date is met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de marketingwereld.

 

Kortom, als je serieus bezig bent met het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie, dan is het boek van Jenna Tiffany een must-read. Met haar praktische aanpak en jarenlange ervaring in de marketingwereld, biedt ze waardevolle inzichten en handvatten om jouw marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.

 

Marketing is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Het is de manier waarop bedrijven hun producten en diensten onder de aandacht van hun doelgroep brengen en hun merk opbouwen. Een effectieve marketingstrategie is daarom van groot belang voor het succes van een bedrijf. Het boek van Jenna Tiffany biedt hierbij een uitstekende handleiding.

 

Een goede marketingstrategie begint met het begrijpen van de doelgroep. Wie zijn ze, wat zijn hun behoeften en hoe kun je ze het beste bereiken? Dit zijn vragen die in het boek van Jenna Tiffany uitgebreid aan bod komen. Ze legt uit hoe je een diepgaande analyse van je doelgroep kunt maken en hoe je deze informatie kunt gebruiken om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen.

 

Een ander belangrijk onderdeel van een goede marketingstrategie is het bepalen van de juiste kanalen om je doelgroep te bereiken. Dit kan variëren van social media tot traditionele advertenties en van e-mailmarketing tot influencer marketing. Jenna Tiffany biedt in haar boek een overzicht van de verschillende kanalen en hoe je deze het beste kunt inzetten om je doelgroep te bereiken.

 

Het ontwikkelen van een marketingstrategie is echter slechts het begin. Het is ook belangrijk om de strategie te implementeren en te meten hoe succesvol deze is. Jenna Tiffany legt uit hoe je dit kunt doen en hoe je de strategie kunt aanpassen om betere resultaten te behalen.

 

Kortom, het boek van Jenna Tiffany is een waardevolle bron voor iedereen die serieus bezig is met het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. Met haar praktische aanpak en jarenlange ervaring in de marketingwereld biedt ze waardevolle inzichten en handvatten voor jouw marketingstrategie.

Klik hier voor meer informatie

Marketing Strategie Jenna Tiffany online marketing
Wat zijn de voordelen van ISO 9001?

Wat zijn de voordelen van ISO 9001?

Wat zijn de voordelen van ISO 9001?

Wat zijn voordelen die een kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001) kan opleveren voor een bedrijf of organisatie?

Door een goede ISO 9001-implementatie kan de organisatie haar algemene context beoordelen en nieuwe zakelijke kansen identificeren.

Het helpt de organisatie ook haar klanten op de eerste plaats te zetten en consequent aan hun behoeften te voldoen, wat resulteert in terugkerende klanten en een grotere klanttevredenheid. Dit systeem zorgt voor een goede afstemming en begrip tussen alle processen, waardoor de productiviteit en efficiëntie toenemen en de interne kosten dalen.

Een kwaliteitsmanagementsysteem zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Het systeem kan de organisatie ook helpen uit te breiden naar nieuwe markten, aangezien sommige sectoren en klanten een ISO 9001-certificering vereisen.

Het systeem helpt de organisatie risico vast te stellen en aan te pakken, wat belangrijk is voor langdurig succes. In het algemeen kan een kwaliteitsmanagementsysteem een bedrijf of organisatie talrijke voordelen opleveren, waaronder een grotere efficiëntie, klanttevredenheid en marktkansen.

De International Organizationfor Standardization heeft een handige samenvatting gemaakt van ISO 9001 en de voordelen.

Lees het complete artikel op de internationale site van ISO

Koop ISO 9001:2015 gemakkelijk uitgelegd

Arnhem 1944: een historische slag onderzocht

Arnhem 1944: een historische slag onderzocht

Hans Onderwater spreekt in Lincoln over A Winged Gunner

Hans Onderwater spreekt in Lincoln over A Winged Gunner

Hans Onderwater wordt internationaal gezien als een expert over Operatie Manna. Op uitnodiging van het International Bomber Command Centre in Lincoln gaf hij aan meer dan 200 belangstellenden een presentatie over de operatie, de Hongerwinter en zijn recent verschenen biografie.

Via deze site kunt u een gesigneerd exemplaar bestellen. In hardcover. De oplage is beperkt.

De Amerikaanse Sinterklaas

De Amerikaanse Sinterklaas

Het is december 1944, en wetende dat ze met Kerstmis niet thuis zouden zijn, besluiten een handvol strijdlustige soldaten een feest te geven voor de kinderen van Wiltz in Luxemburg. Tien dagen later tijdens de Slag om de Ardennen is de stad zo goed als verwoest en in de jaren die volgden, vergat Wiltz nooit de vriendelijkheid en vrijgevigheid van die soldaten op die ene Sinterklaasdag.

Dertig jaar lang zochten de mensen van Wiltz naar die soldaten, en vooral naar de Amerikaanse Sinterklaas, in de hoop hem weer terug te kunnen halen. Een ongelooflijk waargebeurd verhaal over eer, dapperheid en hoop te midden van de verschrikkingen van de oorlog.

“Een nieuw gedenkwaardig en inspirerend verhaal over de greatest generation. Soldaten die hun wapens neerlegden en de kinderen van een belegerde stad Kerstmis teruggaven. Het zal je hart raken en vervult je van trots.”

– Tom Brokaw, auteur van “The Greatest Generation”

“Dit is beter dan ieder kerstverhaal. Dit is een opmerkelijk, waargebeurd verhaal dat ik helaas niet eerder kende: Amerikaanse soldaten die hun geweren neerleggen in het heetst van de strijd in de Tweede Wereldoorlog om een sprankje licht en hoop van Kerst te brengen. Een opbeurend verhaal dat je moet lezen.”

– Willie Geist, co-anchor van NBC’s Today en MSNBC Morning Joe

Op 5 december 1944, tegen de sombere achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, gebruikte een groep Amerikaanse GI’s het sterkste wapen in hun arsenaal: de menselijkheid. Peter Lion laat de magie van de Kerstman herbeleven om zelfs in de donkerste tijden te overwinnen. De kinderen van Wiltz, Luxemburg, zijn hun Amerikaanse Sinterklaas nooit vergeten. En jij nu ook niet.”

– Meredith Vieira, co-anchor van NBC’s Today (2006-2011), talkshowhost, journalist

 

American St Nick – De Amerikaanse Sinterklaas (Engelstalig)

American St Nick – De Amerikaanse Sinterklaas (Engelstalig)

‘The American St. Nick’ vertelt het bijzondere WARE verhaal over hoe een handvol Amerikaanse soldaten, tijdens de chaos van de oorlog, Kerstmis terugbrengen naar een klein Luxemburgs stadje. Zo begonnen ze onbewust een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt.   Het is december 1944 en de Duitsers trekken zich terug.

Het lijkt erop dat de oorlog in Europa binnenkort voorbij is, maar dit was niet snel genoeg voor leden van de geharde 28th Infantry Division. De soldaten weten dat voor de feestdagen thuis zullen zijn.

De soldaten van het 112th Regiment Signal Company Message Center, gestationeerd in Wiltz, beseffen ondanks de bevrijding, de oorlog alles heeft verwoest. Er is niet over om de feestdagen te vieren. Voor de kinderen zal het bijzonder somber zijn zonder de hoop op snoepjes, lekkernijen of geschenken tijdens de normale viering van Sinterklaas.

Als hij dit hoort, krijgt korporaal Harry Stutz een idee.

Hij verzamelt enkele medesoldaten en samen organiseren ze een kerstfeest voor de kinderen. Het feest wordt vereerd met een speciaal bezoek van Sint Nicolaas zelf, dankzij een onwillige korporaal Richard Brookins.   St. Nicolaas draagt de missiegewaden van de plaatselijke priester en een grof gevormde nepbaard om het kostuum compleet te maken. Hij rijdt door de stad in een legerjeep, stopt om de kinderen te ontmoeten enom  lekkernijen uit te delen. Deze zijn gebakken door de legerkoks of geschonken uit de voedselpakketten die de soldaten van huis kregen.

Later gaat het feest verder met een feest voor alle kinderen in het kasteel van Wiltz. Het is een prachtige dag voor de kinderen van Wiltz en ook voor de Amerikaanse soldaten.   Tien dagen later begin echter de Slag om de Ardennen. Wiltz en de 28th Infantry Division worden overrompeld. Tijdens de gevechten die volgden, is het grootste deel van de stad beschadigd of vernietigd, meestal door geallieerde bombardementen.

Tragischgevolg is dat  sommige inwoners, waaronder enkele kinderen, gedood. De vreugde van die ene Sinterklaasviering was voorbij… maar niet vergeten.

Na de oorlog werd Wiltz herbouwd. Degenen die het overleefden beloofden nooit de vriendelijkheid en vrijgevigheid van die enkele Amerikaanse soldaten te vergeten op Sinterklaas. Vanaf dat moment, ter ere van die soldaten, zou de Sinterklaasviering in Wiltz een nieuwe traditie hebben: iemand uit de stad zou zich verkleden. Niet als St. Nicolaas, maar juist als de Amerikaanse Sinterklaas. Hij reed in zijn legerjeep uit 1944 door de stad en bezocht het feest. In 2019 vierde Wiltz de 75ste verjaardag van The American St. Nick. In 2021 is de nieuwste editie van dit verhaal excusief verkrijgbaar in Nederland en België. Met nooit eerder gepubliceerde foto’s van de herdenking in 2019. Peter Lion, meervoudig Emmy Award-winnaar, volgt de zoektocht van een Amerikaanse veteraan in 1977 en de hereniging met de oorspronkelijke American St. Nick.

Interne audit ISO 9001:2015

Interne audit ISO 9001:2015

ISO 9001 is een norm voor kwaliteitsmanagementsystemen die vereisten specificeert voor een bedrijf om een organisatiebreed kwaliteitsmanagementsysteem te ontwikkelen en te onderhouden om consistent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de toepasselijke wettelijke vereisten.

De ISO 9001:2015-norm is in september 2015 gepubliceerd. Deze vervangt de ISO 9001:2008-versie die sinds 2008 in gebruik is. De nieuwe norm is beknopter, met minder tekst dan de vorige. Het bevat ook nieuwe onderwerpen zoals risicobeheer, duurzaamheid en supply chain management.

Het ISO 9001:2015-certificeringsproces omvat interne audits door auditors die gekwalificeerd zijn om dit te doen volgens de QMS-handleiding van de organisatie of een ander gelijkwaardig document.

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het is een reeks richtlijnen die zijn ontworpen om organisaties te helpen hun kwaliteitsmanagementsysteem te verbeteren.

Interne auditors zijn vaak degenen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van ISO 9001-audits. Zij hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de organisatie alle richtlijnen en procedures volgt die worden genoemd in ISO 9001.

Een ISO 9001-audit is een proces waarbij het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie wordt geïnspecteerd en geëvalueerd om te zien of het voldoet aan de eisen van ISO 9001. De audit kan intern of extern worden uitgevoerd door een gecertificeerde auditor.

Interne audits worden door de organisatie zelf gedaan voor eigen doeleinden, bijvoorbeeld om te evalueren hoe goed het bedrijf voldoet aan de ISO 9001-eisen. Self-audits worden door een organisatie uitgevoerd voor certificeringsdoeleinden, bijvoorbeeld om aan te tonen dat zij voldoet aan de eisen voor het behalen van een certificaat.

Journey to the Horizon

Journey to the Horizon

‘JOURNEY TO THE HORIZON’ vertelt het verhaal van drie gevechtspiloten en twee Lancaster bemanningen die door de Duitsers werden neergeschoten. Het volgt hen op de vlucht, verstopt, in gevangenschap en in sommige gevallen tot de dood. Het waren Britten, Canadezen, Nieuw-Zeelanders en Amerikanen. Vijf van hen ontmoetten elkaar in Parijs terwijl ze werden begeleid door leden van de Comete Escape lijn, anderen ontweken op verschillende manieren.

Sommigen hebben zware ontberingen  doorstaan in een krijgsgevangenenkamp, terwijl in één geval zelfs een een piloot in het concentratiekamp Buchenwald belandden. Degenen die stierven rusten nu op verschillende begraafplaatsen in Frankrijk.

Hoofdpersoon is Donald Kenyon Willis, een Amerikaanse piloot die vocht met de Finnen tegen de Russen in 1940, vervolgens toegetreden tot de Noorse Naval Air Arm tegen de Duitsers, ontsnapte naar de Shetlands, sloot zich aan bij de RAF als een van de eerste Eagle Squadron piloten, totdat hij lid werd van de USAAF. Na de oorlog was hij basiscommandant in Oostenrijk en Duitsland werd hij een testpiloot in JATO (Jet Assisted Take-Off) experimenten van vliegbasis Wright-Patterson in Ohia. Hij was een van de laatste vijf piloten die gevangenneming via de Pyreneeën ontweek, de avond voor D-Day met Amerikaanse luitenant-kolonel Thomas H. Hubbard en 2nd Luitenant Jack Cornett en Britten Piloot-Officer Len Barnes en Sergeant Ron Emeny .In het boek vertellen Onderwater en Lissette ook over de soms verschrikkelijke ervaringen van de medebemanningsleden van Barnes en Emeny nadat hun twee Lancasters in Frankrijk crashten. In de loop van het onderzoek volgde Hans Onderwater dezelfde ontwijkingsroute, ontmoette de helpers die hun leven riskeerden, en stak de Pyreneeën te voet over met de Baskische gids van 1944 totdat ook hij Gibraltar bereikte. Hij bezocht Stalag Luft 1 Barth aan de Baltische kust en Stalag Luft 3 Sagan in Polen, Buchenwald bij Weimar en Ravensbrück bij Berlijn. Hij sprak met de vijf piloten of hun families en correspondeerde met de anderen. In de afgelopen veertig jaar interviewde hij meer dan 100 mensen die op een of andere manier verbonden waren met de piloten en hun ervaringen. Het boek is een zeldzaam voorbeeld van intens onderzoek door twee vastberaden mannen, die elkaar bezochten en vrienden werden. Het boek is het resultaat van wederzijds interesse, vriendschap en een zoektocht naar de waarheid. Het boek is een spannend geschiedenis van de ervaringen van de piloten, de verzetsleden en de gezinnen die moesten wachten voor vele maanden op het lot van hun dierbaren.

‘JOURNEY TO THE HORIZON’  is een eerbetoon aan de bemanning die werden neergehaald door de bezetter. Het eert ook degenen die gestorven zijn en degenen die een lange tijd als krijgsgevangene hebben doorstaan.

De strijd om Hechtel – 8 september 1944

De strijd om Hechtel – 8 september 1944

Uit hoofdstuk 1  ‘Duitse ineenstorting in het westen’

Een steeds wanhopiger Student gaf een categorisch bevel – ‘blijf staan bij het Albertkanaal tot de laatste man.’ Maar in Hechtel, op het kruispunt op de noordelijke snelweg naar Eindhoven, begonnen de paratroepen van Fallschirmjägerregiment Grassmel, onervaren in de strijd, terrein te verliezen onder druk van de Britse aanvallen.

Bron: Arnhem 1944. Deel 1: Tanks en Paratroepen, door Christer Bergström. ISBN 9789083086002