Enkele tips voor een goede website-tekst

Veel bezoekers van uw website zullen “per toeval” op uw site aankomen. Dit kan gebeuren via een advertentie, maar vaak gebeurt dit via een zoekopdracht.

Een zoekopdracht bestaat uit trefwoorden. Deze trefwoorden kunt u zelf bepalen of u kunt hiervoor een onderzoek laten uitvoeren.

U wilt niet elke pagina vullen met elk zoekwoord dat u wilt gebruiken. Dit vermindert de relevantie van uw site en vermindert de leesbaarheid.  Door niet meer dan 2 trefwoordgroepen per pagina te gebruiken, kunt u ze veel gebruiken zonder de leesbaarheid te beïnvloeden.

Trefwoorden of trefwoordzinnen

In de meeste industrieën is de concurrentie voor zoekwoorden zo fel dat u gedwongen zal worden om zeer specifieke zoekwoorden te gebruiken. Bijvoorbeeld, in de ICT, is het zoekwoord ICT heel veel gebruiken. De concurrentie is enorm (op het moment van schrijven waren er ongeveer 3.240.000.000 resultaten voor deze zoekopdracht op Google.com). Probeer in plaats daarvan een specifiekere trefwoordgroep te gebruiken, zoals IT-infrastructuur advies Amsterdam  (op het moment van schrijven waren er ongeveer 314.000 resultaten voor deze zoekopdracht op Google.com). Het andere voordeel van het gebruiken van meer specifieke zoekwoorden is dat u relevantere leads genereert.

Het aantal woorden per pagina

Wat te veel is, hangt allemaal af van uw branche, het doel van de pagina en de behoeften van uw publiek. Het is altijd een delicate balans, maar het is zeker mogelijk om hoog te scoren met slechts 100-200 woorden per pagina.

De plek van trefwoorden

Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoeveel impact plaatsing heeft, bestaat er een algemene consensus dat het enige effect heeft. Populaire opinie zegt dat trefwoorden effectiever zijn als ze voorkomen in koppen, vetgedrukte tekst, links en in het algemeen naar het begin van de pagina.