SEO Audit

SEO is een van de belangrijkste onderdelen van een goedwerkende website. Aan de hand van een goede SEO zorgt u er namelijk voor dat u voldoende organisch verkeer trekt. Google beloont een goede SEO met een hogere ranking in de zoekresultaten. Echter is het dan wel belangrijk dat u ook regelmatig checkt of de SEO op uw website nog wel helemaal in orde is. Dit doet u door middel van een SEO audit.

Wat is een SEO audit?

Een SEO audit is als het ware een complete analyse van de SEO op uw website. Hierbij wordt vooral de nadruk gelegd op de technische SEO. Dit betreft onderwerpen als:

  • Website code: De website code is zeer belangrijk met het oog op SEO. Door deze vorm van on-page SEO goed op orde te hebben, krijgt u een boost in Google. Tijdens een SEO audit wordt er gecheckt of deze website code zodanig aanwezig is, dat Google voor een positieve indexering kiest.
  • Alt-texts: De Alt-teksten zijn als het ware de titels die u aan uw afbeeldingen meegeeft. Het is belangrijk om deze goed te optimaliseren voor SEO-doeleinden. Ze geven een samenvatting van wat er in de afbeeldingen te zien is. Hierdoor merkt Google dit aan als toegevoegde waarde. Na een SEO audit komt u erachter of de alt-texts allemaal in orde zijn.
  • Responsetijden van de server: Verder wordt er bij een SEO audit ook gekeken naar de responsetijden van de server. Als er namelijk iets is dat een negatieve invloed heeft op uw SEO, dan is het wel een lange responsetijd. Dit kan zeer schadelijk zijn voor uw website. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze veelvuldig te laten checken.

Wat gebeurt er precies bij een SEO audit?

Bij een SEO audit voeren we een quickscan uit. Hierdoor komt u binnen een mum van tijd te weten wat de status is van de SEO op uw website. Dit gebeurt dan dus op de bovenstaande onderdelen.

Het fijne hiervan is dat het u in staat stelt om direct aanpassingen door te voeren. Wanneer namelijk blijkt dat uw website op een bepaald punt nog niet goed scoort, dan geven we u direct tips om dit aan te passen. Zo is het inzicht door een SEO audit ook echt van toegevoegde waarde.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u uw Alt-texts moet aanpassen. Of dat u stappen moet ondernemen om de responsetijd van de server omlaag te krijgen. Mocht u daarbij geen idee hebben hoe u dit überhaupt moet aanpakken, dan is dit geen probleem. Wij zijn namelijk ook in staat om u te helpen met implementeren.

Aan de hand van professionele tools ontvangt u zo een zeer inzichtelijk overzicht van de SEO op uw website. De SEO audit zal in de vorm van een rapport worden gepubliceerd. Zo heeft u altijd de juiste informatie tot uw beschikking om zinvolle vervolgstappen te ondernemen.

Voor meer informatie over een SEO audit mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!